Duygu Aşık
Marmara Üniversitesi üniversite yıllarında sivil toplum kuruluşlarından çocuk hakları ve gençlik hakları ile ilgili çalışmalar yapmaya başladı. İlerleyen zamanda sivil toplum profesyoneli olarak kadın hakları, çocuk hakları, eğim hakkı, toplumsal cinsiyet alanlarında çalışmalar yürütmeye devam etti. Topluluk odaklı bakım, aktivistlerin güçlenmesi/iyileşmesi, şiddetsizlik, hafıza alanında çalışmalar yürütmeye devam ediyor, vegan, feminist, sanat ile güçlenmenin yollarını arıyor ve bunu topluluklarla paylaşıyor. 2021 yılından beri Şiddetsizlik Merkezi yönetim kurulu üyesi.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
Şiddetsizlik Merkezi içinde bulunduğum, ihtiyaçları gördüğüm ve deneyimlediğim alan kapsamında çalışmalar yapıyor. Çalışmalar yaparken merkezin sahip olduğu yaklaşım ve kültür değerlerimle örtüşüyor. Çalışma kapsamını ve yöntemleri doğrultusunda bir parçası olup birlikte üretmekten keyif aldığım bir topluluk. Aktivist olarak beslendiğim, dönüştürüp üretebildiğim bir yer. Bu topluluk umutlu hissetmemi de sağlıyor.
Elmas Yılan
2015 yılından beri sivil toplum örgütlerinde, toplumsal cinsiyet ve şiddetsizlik alanında çalışmalar yürütüyor. Feminist aktivist, Kadın Çalışamaları alanında yüksek lisansı devam etmekte. 2017 yılında beri Şiddetsizlik Merkezinin gönüllüsü olmuş, 2019 Haziran ayından beri Merkezin İletişim Koordinatörüdür.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
Burada olmak, şiddetsiz bir dünya için birlikte çalışmak ve öğrenmek, şiddetsizlik için değişimin bir parçası olmak anlamına geliyor. Şiddetsizlik Merkezinin bir parçası olmak benim için güçlendirici ve umut verici.
Emel Türker Alpay
2009 yılında Greenpeace gönüllüsü iken şiddetsizlik çalışmalarına ilgi duymaya başlamıştır. Şiddetsiz doğrudan eylem eğitimi ve eğitmen eğitimleri yapmaktadır. 2017 yılında Şiddetsizlik Merkezi antrenör ağına katılmıştır. Antrenör ağı içinde pek çok sivil toplum kuruluşu ile şiddetsizlik ve ilgili konular konusunda antrenmanlar yapmıştır. Şiddetsizlik konusunda araştırmaya ve çalışmaya devam etmektedir. 2021 yılından beri derneğin yönetim kurulu üyesidir.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
Şiddetsizlik merkezinde olmak benim için inandığım değişimin parçası olmak demek. Şiddetin olmadığı, barışın ve adaletin sözünün geçtiği bir dünya için çalışmak ve bu değişimi hep birlikte başarabilmek için Şiddetsizlik Merkezi’ndeyim.
Merih Beler
Son 7 yıldır İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, Şugarmekanlar ve birçok başka örgütte gönüllü aktivist olarak yer almaktadır. Siddetsizlik Merkezi ile yolları Onur haftası zamanlarında yapılan atölyelerle kesişti. 2021 Haziran itibarıyla Şiddetsizlik Merkezinin yönetim kurulunda yer almakta, starteji ve kurumsal politikalar üzerine çalışmaktadır. Marmara üniversitesinde doktora yapmaktadır. Vegan diyetisyen olarak boş vakitlerinde tarif geliştirmeyi sever. Kendini trans feminist olarak tanımlamaktadır.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
Şiddetsizlik Merkezi’ne her adım attığımda üzerimdeki ağırlıkların hafiflediğini hissediyorum. Burada bir hiyerarşiden uzak, dinlendiğimi ve görüldüğümü bilmek güvende hissettiriyor. Şiddetsiz örgütlenme, çatışma çözümleme, örgütsel esenlik gibi konular ve çok daha fazlası üzerine çalışmak, her geçen gün yeni bir ihtiyacı tanımaya çalışmak ve çok daha fazlasına ortak olabilmek adına buradayım. Hayat çatışmalarla dolu; sağaltımın olduğu, birbirine iyi gelen ekip arkadaşlarının olduğu bir alanda var olabilmenin tadı bir başka. Şiddetsizlik Merkezi’nde trans deneyimli erkek olarak güvenle var olabilmek, kesişimsel bir alanda olduğumu bilmek ise mücadele heyecanımı gün be gün arttırıyor.
Ömer Yalçın
2007 yılından beri sivil toplum kuruluşlarında kaynak geliştirme çalışmaları yürütmektedir. Son 5 yıldır UNICEF’te kaynak geliştirme müdürü olarak çalışmaktadır. 2017 yılından beri Şiddetsizlik Merkezi yönetim kurulu üyesidir.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
Şiddetsizlik Merkezi’nde olmak, adil, barışçıl ve eşitlikçi bir geleceğin inşası için mücadele etmek, dünya genelinde şiddet içermeyen çözümler aramak ve sivil toplum örgütlerine, inisiyatiflere ve gruplara yönelik atölyeler ve antrenmanlar düzenlemek gibi birçok farklı alanda çalışmalar yürütmek anlamına geliyor. Şiddetsizlik Merkezi’nde olmak, gelecekte daha adil, barışçıl ve eşitlikçi bir dünya için mücadele etmek isteyen herkes için harika bir fırsattır. Şiddetsizlik Merkezi’nde yer almak, kendimi önemli, değerli ve anlamlı hissetmeme yardımcı oluyor.
Tolga Kızılay
2011 yılından beri insan hakları üzerine çalışmalar yapmakta, 2014 yılından beri sivil toplum kuruluşlarında toplumsal cinsiyet, barış, şiddetsizlik gibi konularda profesyonel çalışmalar yürütmektedir. Şiddetsizlik Merkezi’nin kuruluşundan beri, çalışanı, gönüllüsü, yönetim kurulu üyesi olmuştur. 2020 Temmuz ayından beri derneğin genel koordinatörüdür.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
Haklar ve özgürlükler etrafında şekillenen bir dünyanın ancak güçlü bir sivil toplumla mümkün olacağına inanıyorum. Güçlü bir sivil toplum için çalışan Şiddetsizlik Merkezi de benim için en doğru nokta. Şiddetsizlik ekosisteminde var olmak, değişim için çalışmak heyecan ve umut verici.
Umut Avcı
Sivil Toplum çalışmaları profesyoneli ve aktivist. 2013 yılından beri içinde bulunduğu sivil alan çalışmalarını Şiddetsizlik Merkez’inde sürdürmekte. 2016 yılınan beri derneğin eğitim ve içerik geliştirme çalışmlarıyla ilgilenmekte. Şu günlerde derneğin örgütlenme çalışmalarını desteklemekte ve yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Kendini feminist ve LGBTİ+ Hakları savunucusu olarak tanımlamaktadır.
Şiddetsizlik merkezinde yer almak senin için ne ifade ediyor, neden şiddetsizlik merkezindesin?
“Şiddetsizlik merkezinde yer almak benim için şiddetsiz bir dünya hayaline katkı koyabilmek anlamına geliyor. Merkezin öğrenmeye ve değişime açık, varoluşları tanıyan ve esenliği gözeten yapısı ve kültürü, politik bir özne olarak beni güçlendiriyor. Şiddetsizlik hayalinin, değişen koşullarla tekrar tekrar aktif bir biçimde hayata geçirilmeye çalışıldığını görmek, bu emeğin bir parçası olmak, şiddetsiz bir dünya imkanını benim için elle tutulur bir gerçeklik haline getiriyor.”