Korkuyla Yaşama! Seminer

Toplumsal Psikolojimiz, Korku ve Baş Etme Yolları Semineri

“Tandem: Kültür Yöneticileri Değişimi Türkiye – Avrupa Birliği Programı” kapsamında Bulgraistan’dan proje partnerimiz Ravnovesie ile gerçekleştirdiğimiz “Korkmayın, Birlik Olun!” projesi kapsamında Türkiye’de yaşayan farklı kişilerle yaptığımız röportajlarla onların korkularını konuştuk. Röportajlar sonucunda bir kısa film hazırlandı. Proje sırasında bulduklarımız, düşündüklerimizi bu seminerle birlikte sizlerle paylaşmak istedik. Toplumsal psikoloji alanında çalışan iki konuşmacımızla korkularımızı, Türkiye’de son dönem yaşadığımız travmaların hayatlarımız ğzerinde etkilerini ve baş etme yollarını birlikte konuşalım istiyoruz. Çünkü korku, bizleri sınırlıyor, hayallerimizi engelliyor ve bizleri yalnızlaştırıyor.

Seminerimiz, 9 Eylül 2017, Cumartesi günü saat 15:00’te Cezayir Restaurantı büyük toplantı salonunda.

Seminer konuşmacılarımız Prof. Dr. Ayşe Devrim Başterzi ve Mevhibe Yalçın.

Doç. Dr. Ayşe Devrim BAŞTERZİ 1973 Ankara doğumlu. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve psikiyatri eğitimini Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi 1. Psikiyatri Kliniği’nde tamamladı. 2002-2004 Yılları arasında Ankara Numune Hastanesi’nde uzman olarak görev yaptıktan sonra 2004-2016 tarihleri arasında Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yaptı. 2011’de doçentlik ünvanını kazandı. 2016 Kasım-2017 Mayıs ayları arasında Başkent Üniversitesi İstanbul Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde çalışmıştır. O tarihten itibaren ofisinde klinik uygulamalarına devam etmektedir. Son yıllarda özellikle iki uçlu bozukluk, kadın ruh sağlığı ve ruhsal geniş bir alanda çalışmaktadır. Psikiyatride uzaktan eğitim sistemlerinin yapılandırılması, etkin eğitim ve öğrenme yöntemlerinin geliştirilmesi, müfredatın oluşturulması gibi konularla da ilgilenmektedir. 2009-2014 yılları arasında TPD-MYK üyeliği yapmıştır. Mülteciler, LGBT’ler, şiddete maruz bırakılan kadınlar gibi dezavantajlı gruplarla klinik olarak çalışmanın yanı sıra, bu gruplara yönelik ruh sağlığının korunması ve geliştirilmesi ile ilgili konularda sivil toplum örgütleri, diğer akademik disiplinler ve kuruluşlar ile işbirliği içinde ruhsal travmayı önleme çalışmaları yürütmektedir. TPD yayınları tarafından basılan ‘Kadınların Yaşamı ve Kadın Ruh Sağlığı’ ve ‘Barış Kitabı; Bireyden Topluma Savaş Ve Barışın Ruh Hali’ kitaplarının editörleri arasında yer almaktadır. TPD Kadın Ruh Sağlığı Çalışma Biriminin geçmiş dönem koordinatörüdür ve halen TPD Psikiyatri Eğitimi ÇB koordinatörlüğünü yürütmektedir.

Mevhibe Yalçın: 1982’de Konya’nın bir köyünde doğdum. 2005’te Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun olduktan sonra lise düzeyi eğitim kurumlarında psikolojik danışman olarak çalıştım. Psikolojik danışmanlık rolüne ek IB diploma programının sosyal etkinlikler koordinatörlüğünü üstlendim. İstanbul Psikodrama Enstitüsü tarafından verilen psikodrama grup terapileri eğitimine katıldım. Halen, İFTİ Psikoterapi'de aile ve çift terapileri eğitimine ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku lisansüstü programına devam ediyorum ve özel bir lisede, toplumsal sorumluluk ve katılım amacı güden projelerin koordinasyonundan sorumluyum. Yakın dönemde, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Hafıza Yürüyüşleri’nde anlatıcı rolü aldım. Kültürel incelemeler, toplumsal cinsiyet, göç, insan hakları, coğrafya, seyahat, edebiyat, mizah ve bisiklet merak alanlarım arasındadır.

Paylaşın :
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

E-posta listemize kaydolun ve çalışmalarımızdan haberdar olun.